Laulureppu 
100 helppoa opetuslaulua alakouluun

Laulureppu

Lauluntekijä Tuomas Kanniston uudet mukaansatempaavat laulut ovat viimeisen kolmen vuoden aikana ilahduttaneet alakoulujen arkea hauskoilla ja nokkelilla sanoituksillaan ja tarttuvilla melodioillaan. Laulut ovat levinneet moneen kouluun ja päiväkotiin ympäri Suomen, ja nyt suuren kysynnän vuoksi ne ovat viimein saatavilla myös nuotteina. Laulureppuun on koottu täydet sata laulua, jotka ovat syntyneet halusta tehdä oppimisesta mukavaa ja piristää koulupäiviä.


Laulurepusta löytyy monenlaisia lauluja. Osa lauluista on tarkoitettu luokassa laulettaviksi yhteislauluiksi, kuten suuren suosion saavuttaneet kappaleet Aamulaulu ja Yhdessä. Lauluja löytyy laidasta laitaan niin ystävyydestä kuin ruokatavoistakin. Usein lauluissa on mukana myös aimo ripaus huumoria. Kirjan viimeinen osa sisältää lauluja vuoden eri hetkiin isänpäivästä kevätjuhlaan. 


Suurin osa kirjan lauluista on opetuslauluja, joiden avulla koulussa opeteltavat asiat jäävät innostavalla tavalla paremmin mieleen. Esimerkiksi sanaluokkia opettaa Radio Suomessakin soinut Sanaluokka-reggae ja räppäämistä Yle X:n Lyömättömät-ohjelmassa soinut Räppäämisen alkeita. Opetuslauluja on kaikille alakoulun luokille ensimmäisestä luokasta kuudenteen.


Kirja on jaettu kätevästi aihealueittain: koulun arki, matematiikka, äidinkieli, ympäristöoppi, muut opetuslaulut, kirjainlaulut ja vuodenkierto. Lisäksi kirjassa on erikseen hakemisto soittamisen harjoitteluun sopivista helpoista 1–4-soinnun lauluista. Osassa lauluja on vapaasti kopioitavia sovituksia oppilasbändiä varten. Kirjan lopussa olevien monisteiden avulla opettaja saa heti helposti käyttöönotettavaa materiaalia musiikin tunneille. Kaikista kirjan lauluista on YouTubessa kuunneltavat versiot. 

Jippii

Tekemiäni hengellisiä lauluja voi kuunnella Jippiin YouTubesta tai viereisestä Spotify-soittolistasta.

Raamatun punainen lanka -levyllä tekemiäni kappaleita on yli puolet, ja Kipin kapin Betlehemiin -joululevyltäkin löytyy pari kivaa joululaulua! 

Kaikista Jippii-lauluista on saatavilla nuotti Jippii Shopista.